Font

Hvordan lage en

Brown, Wood, Rectangle, Font
Product, Mammal, Font
Cloud, Sky, Liquid
Costume hat, Smile
Sky
Cloud, Sky, Azure
Cloud, Sky, Water

Kjære Foreldre, Besteforeldre, Onkler og Tanter!

Redningsskøyten Elias så sitt første lys i en barnebok av Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrek i 1999. Siden den gang har Elias blitt vist på TV i form av noen veldig populære 3d-animasjoner.

Elias har vist seg å være veldig poulær hos barna, og vi i Redningsselskapet har fått æren av å bruke Eliasuniverset i vår sikkerhetsopplæring for de aller minste.

Eliasklubben er Redningsselskapets satsning mot barna våre. Gjennom Eliasklubben kommuniserer vi sjøvettopplæring, gode holdninger og godt miljøvett. Klubben er altså ikke forbeholdt foreldre med båt, men til alle barn i alderen 3 - 8 år. Statistikken viser at norske barn har de dårligste svømmeferdighetene i hele norden, og svømmeopplæring er ikke i lærerplanen før på ungdomsskolenivå.

Ved å lære barna våre å ta gode avgjørelser når de ferdes i og ved vannet, kan forhindre ulykker i ung alder, men vi tror også at dette vil forebygge ulykker når de blir eldre. Hvorfor er redningsvest kult å bruke? Er det lurt å bade alene? Hva gjør jeg hvis jeg ser at noen trenger hjelp i vannet? Dette er bare noen av spørsmålene vi forsøker å gi barna klare svar på, og som vi tror er med på å skape trygghet og gode sikkerhetsvaner -også senere i livet.

Vår sjøvettopplæring er solid! Redningsselskapet har drevet med livreddende berging og førstehjelp siden 1891, og det er med denne erfaringen vi i dag tilbyr kurs og sikkerhetsopplæring til privatpersoner og bedrifter over hele landet.

Den samme tunge erfaringen ligger også bak vår kommunikasjon til barn og unge. Riktignok bruker vi et annet språk, og gjør forenklinger i programmene basert på alder, men kjernen og formålet i opplæringen er den samme, - Ingen skal drukne!

Det er nemlig mange ting små barn kan gjøre for å unngå ulykker, men også hjelpe med dersom uhellet er ute. Enkle ting som å være bevisst på at det ikke er lurt å bade alene eller på dypt vann, er en god start. I tillegg kan sjøvettopplæring være med på å ta riktige avgjørelser dersom et uhell har skjedd. For hva gjør man egentlig dersom en person er i ferd med å druke? Hopper man ut i vannet for å hjelpe, eller roper man på hjelp? Kan man ringe et nødnummer? Er det lurt å strekke ut en gjenstand til den som ligger i vannet? Enkle, trygge og raske avgjørelser kan berge liv når sekundene teller.

Eliasklubben er vår satsning mot det viktigste vi har - barna våre!

Godt miljøvett er viktigere enn noen gang. Det er kanskje barna våre som kommer til å være løsningen når det gjelder å snu klimautfordringene vi står ovenfor. Barn er nemlig veldig opptatte av å ta vare på dyrene og naturen rundt oss, og de hjelper gjerne til med å rydde søppel, eller minne hverandre på at det ikke er lov å kaste søppel i naturen.

Miljøvett har derfor blitt en større satsning i Eliasklubben også. Vi ønsker å være med på å forme gode holdninger hos barna våre når det gjelder forsøpling. Visste du at vi mennesker kaster 15 tonn med plast i havet hvert sekund? Og at havet faktisk produserer ca 70% av alt oksygenet vårt? Vi mener Eliasklubben er en flott plattform for å formidle enkel og godt miljøvett til de aller minste.

Som et ledd i denne satsningen jobber vi også aktivt for å sørge for at vi tenker bærekraft i alle ledd i Redninsselskapet. Hvordan kan vi redusere utslippene våre i vårt arbeid på sjøen, hvilke leverandører samarbeider vi med i produksjon av utstyr, og hvor bærekraftige er varene vi selger i nettbutikken eller deler ut gjennom klubben? Vi som mange andre har et stort miljøansvar og jobber hver dag med å kunne utføre vårt oppdrag på en bærekraftig måte.

Redningsselskapet er en norsk humanitær organisasjon, og alle inntektene våre går utelukkende til vårt formål om at ingen skal drukne. Dette gjelder også inntektene vi mottar gjennom Eliasklubben. Et medlemsskap i Eliasklubben er en direkte støtte til Redningsselskapet! Vi har i dag over 50 redningsskøyter fordelt over hele den norske kysten. Ca halvparten av dem driftes av frivillige, mens den andre halvparten driftes av egne ansatte. Vi er en stor organisasjon som består av mange viktige avdelinger som sammen sikrer at vi kan utføre vårt oppdrag på sjøen på en solid og trygg måte.

Et medlemsskap i Eliasklubben er derfor med på støtte livreddende arbeid langs kysten i Norge.

Tusen takk for at dere vurderer å melde barna deres inn i Eliasklubben.

Vil du melde dine barn inn i Eliasklubben?

Synes du det høres spennende ut å melde inn barnet ditt inn i Eliasklubben? Da kan du lese mer om medlemsskapet under "Bli medlem". Vi håper å høre fra deg og dine barn, slik at vi sammen kan trygge de aller minste langs sjøen, og oppmuntre til godt miljøvett. Alt dette samtidig som du støtter vårt viktige arbeid med å hjelpe mennesker i nød på vannet.

Elias