Font
Product, Mammal, Font
Brown, Wood, Rectangle, Font
Brown, Dog, Font, Carnivore
Gesture

En tom melkekartong!

En tom melkekartong er veldig fin å lage en vannkikkert av. Du kan også bruke et tomt plastbeger fra en stor yoghurt eller tilsvarende. Husk bare på at det må tåle vann! Det er også en stor fordel om kartongen eller begeret som skal brukes ikke er for myk.

En skarp saks!

Du trenger en saks for å klippe til vannkikkerten din. HUSK på å være veldig forsiktig når du bruker en saks. Den er veldig lett å stikke seg på når du skal stikke hull eller klippe i kartong. Spør derfor gjerne en voksen som kan hjelpe deg når saksen skal brukes.

Gjennomsiktig plastfolie!

Du trenger en liten bit med plastfolie. Det er best om den er litt tykk og kan tåle litt, slik at det ikke går hull på den. Den må derimot ikke være så tykk at det er vanskelig å se igjennom den. Jo mer gjennomsiktig plasten er, jo bedre vil vannkikkerten være.

En gummistrikk!

En gummistrikk er praktisk når du skal lage en vannkikkert, men du kan også bruke en god teip. Hvis du skal bruke teip, så er det viktig at den tåler litt vann og ikke mister festet eller går i oppløsning. NB: Dersom kartongen er myk, så kan teip være en bedre løsning.

1.

2.

3.

4.

Hvordan lage en vannkikkert? - Dette trenger du!

Slik gjør du det:

Brown, Font
Dog, Carnivore, Font

Bruk saksen og klipp av toppen og bunnen av kartongen. Dersom kantene blir ujevne, så bør disse finklippes slik at de blir rette og fine. HUSK: Det er lett og skade seg når man bruker saksen, så her er det lurt å spørre en voksen om hjelp.

Plasser kartongen eller begeret du har klippet til på plastfolien du skal bruke. Det er smart å sette den så mye som mulig i midten av plastfolien, slik at du i neste steg har mye plast på alle sider som kan brettes opp mot sidene av kartongen.

Brett plasten oppover mot sidene av kartongen, og fest en strikk rundt folien slik at det ikke kan komme vann mellom folien og kartongen. NB: Dersom kartongen er for myk til å bruke en strikk, så er det smart å bruke en god teip istedenfor. Hvis ikke så vil kartongen bøye seg når strikken festes. Hvis du bruker en teip, så pass på å teipe mange runder og godt oppover på kartongen. Fest også en teip øverst på folien mot kartongen hele veien rundt, slik at den blir helt vanntett.

TIPS: Dersom kartongen er myk, så kan det være smart å ikke klippe vekk HELE bunnen, men heller klippe et stort hull. Dette vil gjøre kartongen stivere i hjørnene slik at det blir lettere å motere plasten i de neste trinnene.

Triangle, Rectangle, Slope
Creative arts, Ecoregion, Sky, Art

Sånn! Da har du laget din egen vannkikkert! Den fungerer slik at når du stikker enden med plastfolie ned i vannet, så bryter du refleksjonene fra lyset på vannoverflaten. På denne måten vil du se rett igjennom vannet, og ned på det som befinner seg under overflaten - akkurat som Duppe!

Gesture