konkurranse_inst

Hold kysten ren – plukk søppel!

Strendene og kysten blir dessverre forsøplet hele tiden, og det er viktig at vi som ferdes der passer på at det ryddes jevnlig! Etter en lang deilig sommer er det lett å tenke at det er vi selv som har forsøplet, men det vi selv legger igjen er bare en liten del! Problemet er det vi kaller Maritim forsøpling!

Hele året kommer det inn mengder av søppel som tidevann og vær kan ha fraktet over store avstander. Tenk at alt dette søppelet er skapt av oss mennesker!

For miljøet langs kysten kan dette være veldig skadelig for dyr, fisk, fugler, barn og voksne. Problemet er at mye av søppelet består av lite nedbrytbare
materialer som plast, gummi og syntetiske stoffer. Lite nedbrytbare betyr ganske enkelt at de blir værende i naturen i hundrevis av år om de ikke fjernes. Blir de liggende kan de være til stor skade. Gjenstandene kan slippe ut farlige giftstoffer og føre til at dyrene i havet eller på land blir syke eller forsvinner.

Det kan være veldig spennende å plukke søppel… Tenk at du kan finne ting som har vært på ferd over havet i veldig lang tid, fra andre land, fra skip, eller det fantasien forteller.

For oss som er glad i strand, skjærgård og kyst er det en viktig oppgave å passe litt ekstra på områdene vi ferdes i.

Bli med å plukk søppel!
Få med deg familie og venner og rydd et område i nærheten!
Alt du trenger er plastsekk og hansker for å beskytte hendene!

Ta et morsomt bilde av søppel-jakten og last opp bildet på Instagram
med #eliasklubben

Ha en super søppel-jakt!